Na veertig jaar afscheid nemen van wat zolang je thuis is geweest: dat is niet evident. Voor het gezin Soen was het een grote stap, maar één waar ze geen ogenblik spijt van hebben gehad. “BOSSU verkocht onze oude woning al na de tweede kijkdag en deed ons een voorstel dat perfect aansloot bij onze vereisten”, vertelt Mia Soen. Waarom Jacques en Mia voor BOSSU kozen voor de bouw van hun droomwoning, dat ontdek je in het relaas van een gedroomde samenwerking.

Dichter bij de kleinkinderen

Mia en Jacques woonden veertig jaar in hetzelfde huis in Moorslede. Verhuizen na zo lange tijd is niet iets dat je halsoverkop doet. “Dat is zo, toch was de beslissing vrij snel genomen”, zegt Mia. De zoon van het koppel woont in Ingelmunster, samen met de kleinkinderen. “Het is misschien maar een halfuurtje rijden, maar dat was net iets te ver voor ons. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwbouwwoning in de buurt van onze zoon en de kleinkinderen.”

Gekende metsersfamilie brengt vertrouwen

De zoektocht naar een nieuwe woonst was er een van vrij korte duur. Als bij toeval kwamen Mia en Jacques vrijwel meteen op de website van BOSSU terecht. Het koppel kende de bouwonderneming nog van vroeger, toen BOSSU in de eerste plaats bekend stond als een metsersfamilie met een uitstekende reputatie. “De vakmannen van BOSSU stonden hoog aangeschreven en maakten voornamelijk indruk met de kwaliteit van afwerking”, zo zegt Mia. Dat gaf het koppel van bij het begin al heel wat vertrouwen, waardoor ze ook meteen overgingen tot het bekijken van het aanbod. “Tijdens het overlopen van de huizen viel ons oog vrijwel meteen op een halfopen woning in Ingelmunster. Dat de locatie ook nog eens voor de volle 100% voldeed aan onze eisen, deed ons meteen contact opnemen voor een afspraak.”

“De partners van BOSSU zijn allemaal gekozen op basis van de kwaliteit die ze leveren. Dat geeft veel vertrouwen.”

Afspraak en bezoeken van meerdere kijkwoningen gaven mee de doorslag

Mia: “Het klikte meteen met de projectleider van BOSSU. Hij gaf ons de nodige toelichting bij de aanpak en de planning, stelde de verschillende partners/onderaannemers voor en gaf ons voldoende ruimte om zelf onze eigen accenten te leggen in het ontwerp. We kregen ook uitgebreid de tijd om vragen te stellen. En op elke vraag formuleerde hij het gepaste antwoord.”

Voor ze hun handtekening definitief op de offerte zetten, bezocht het koppel nog een tweetal kijkwoningen, één in Rumbeke en één in Izegem. Ze deden dat om zeker te zijn van hun keuze en om nog wat extra inspiratie op te doen.

“Klopt. En het viel vrijwel meteen op dat afwerking een van hun paradepaardjes is.
Het was ook interessant om te zien welk type keukens er werden gebruikt in de kijkwoningen. We waren allebei erg onder de indruk van de kwaliteit en de grootte van de woningen. Eigenlijk waren we al overtuigd, maar de bezoeken bevestigden ons gevoel.”

Ouderlijke woning na tweede kijkdag verkocht

BOSSU is meer dan een bouwonderneming en projectontwikkelaar. “Toen men ons vertelde dat ze ook de verantwoordelijkheid wilden nemen over de verkoop van onze oude woning, was de kogel finaal door de kerk. De schatting lag in de lijn met onze verwachtingen en BOSSU wist ons huis al na de tweede kijkdag te verkopen. De weg lag nu met andere woorden volledig open om te starten met ons nieuwbouwproject.”

BOSSU is flexibel en houdt zich aan de afspraken

Een ontwerp is een ontwerp. Het is normaal dat mensen nog wat aanpassingen hebben en dat een eerste voorstel niet altijd meteen wordt goedgekeurd. “Eigenlijk hadden we slechts één aanpassing”, vertelt Mia. “Waar de keuken in het voorontwerp langs de straatkant lag en de woonruimte uitkeek op de tuin, wilden we die omwisselen. Dat was geen enkel probleem voor de architect en het bouwteam. Dat ze zich zo flexibel opstelden, was een geruststelling voor ons.” Daarnaast was het koppel ook heel erg te spreken over de timing en de opvolging van het project. “De bouw van onze nieuwe woning gebeurde in volle corona-epidemie, maar dat heeft geen enkele impact gehad op de werkzaamheden. Meer nog, de bouw was afgewerkt nog voor de vooropgestelde deadline.”

Één aanspreekpunt, ontzorging van A tot Z

Dat Mia en Jacques tevreden zijn van de samenwerking met BOSSU is zacht uitgedrukt. “We hebben echt niets aan te merken op de werkwijze van BOSSU. Het was een positieve ervaring over heel de lijn. Maar waar we pas echt van onder de indruk waren, dat was de projectleider, ons aanspreekpunt. Hij stelde ons voortdurend gerust en we konden altijd rekenen op zijn expertise. Als we het niet volledig eens waren met een voorstel, dan kwam hij meteen op de proppen met een tegenvoorstel dat wel perfect aansloot bij wat we wilden.”